Jesteś tutaj: zrozumiecsprzedaz.pl > Finanse przedsiębiorstw > Jak wybrać zewnętrzne biuro rachunkowe

Rynek żywności funkcjonalnej

Obecnie jednym z najbardziej rozwijającym się rynkiem w sektorze żywnościowym jest produkcja tak zawnej żywności funkcjonalnej. Rynek żywności funkcjonalnej Żywność taka charatkeryzuje się dodatnim wpływem na zdrowie, dzięki zawartości składników poprawiających zdrowie. Niektóre z tych składników są dodawane sztucznie, jednak nie jest to związane z żywnością zmodyfikowaną genetycznie. Produkty spożywcze uznaje się za żywność funkcjonalną, jeśli oprócz wartości odżywczych ma dobry wpływ na przynajmniej jedną funkcję organizmu. Rynek żywności funkcjonalnej Wymagane jest udowodnienie tego faktu badaniami. Ponadto taka żywność nie może różnić się od konwencjonalnej żywności. W tego typu produktach używa się technik usuwania toksycznych lub alergizujących składników lub wzbogacania w korzystne substancje jak witaminy, antyoksydanty, kwasy nienasycone omega-3 lub inne. Ponadto wszystkie składaniki dodawane do żywności muszą być jak najbardziej naturalne. Rynek żywności funkcjonalnej Produkcja żywności funkcjonalnej to jeden z najbardziej przyszłościowych i najszybciej rozwijających się rynków.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby zostawić komentarz.